Indyjskie kotleciki z kaszy jaglanej

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 150 g suchej kaszy jaglanej
  • 1 jajko
  • 50 g sera żółtego
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki świeżej kolendry
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżka przyprawy curry
  • Sól i pieprz
  • Masło klarowane

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę jaglaną przepłukać zimną wodą i ugotować. Przestudzić i przełożyć do miski. Dodać roztrzepane jajko, przyprawy i kolendrę. Wymieszać, dodać starty ser i mąkę. Wymieszać.



Krok 2

Dłońmi uformować kotleciki. Na patelni rozgrzać masło klarowane i obsmażać kotlecik, po 3 minuty z każdej strony. Serwować z ziemniakami i surówką lub z sosem jako osobne danie.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.