Indyjskie lassi

Danie: Napoje

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Napoje

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 475 ml jogurtu typ grecki Mlekpol
  • 120 ml zimnej wody
  • 6 kostek lodu
  • 2 łyżki cukru
  • 1 szczypta soli

Przygotowanie

Krok 1

Do wysokiego naczynia blendera dodaj jogurt, wodę, pokruszone kostki lodu, cukier i sól.



Krok 2

Wszystko dokładnie zblenduj blenderem, aż do uzyskania puszystej konsystencji.



Krok 3

Wlej napój do szklanek z kostkami lodu i podawaj od razu. Smacznego!



Wskazówki

Jeśli chcesz przygotować wersję tego napoju na słono możesz cukier zastąpić większą ilością soli.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.