Prozdrowotne właściwości jabłek i żurawiny zna niemal każdy, ale czy jesteśmy świadomi zdrowotnych i leczniczych właściwości cebuli? Cebula jest bardzo łatwa w uprawie. Szczypior z cebuli jest świetnym uzupełnieniem kanapek i sałatek. Dodawany do wiosennych potraw pomaga pobudzić metabolizm i uregulować cholesterol po zimie. Cebula powinna być nieodłącznym składnikiem naszej codziennej diety.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Jabłka dokładnie myjemy, nie obieramy ze skórki, kroimy na części, które wsypujemy do miski. Do jabłek dodajemy paczkę suszonej żurawiny.
Kiedy żurawina i jabłka są w misce delikatnie mieszamy je ze sobą, a następnie zaczynamy kroić cebulę w drobną kostkę, możemy ją też lekko posiekać żeby wydobyć z niej więcej aromatu.
Cebulę dodajemy na wierzch, a całość skrapiamy sokiem z połowy cytryny.
Najlepiej skropić sałatkę sokiem z cytryny tuż przed podaniem żeby zachować świeży wygląd i smak.
Dodaj komentarz