Przepyszna jagnięcina, której smak idealnie przełamuje słodycz ananasa. W potrawie znajdziemy mnóstwo warzyw, które zapewnią pozytywne, witaminowe doładowanie.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten, Soja
Mieszamy dokładnie ze sobą wszystkie składniki marynaty. Jagnięcinę kroimy na plastry o grubości ok. 1 cm. Plastry zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie kotlety jagnięce grillujemy z każdej strony po ok. 5 minut, a następnie odstawiamy. Po wystudzeniu kroimy w kostkę.
W woku rozgrzewamy olej. Marchewkę, papryki, ananasa, cebulę kroimy w kostkę i obsmażamy w woku. Dodajemy przecier pomidorowy i chwilę dusimy. Dodajemy pokrojone kotlety jagnięce i kiełki sojowe, razem dusimy ok. 5 minut, doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z ryżem.
Dodaj komentarz