Jajecznica z boczkiem i miętą

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 6 jajek
  • 100-150 g boczku
  • 1 garść liści mięty
  • Sól do smaku
  • Pieprz czarny mielony

Przygotowanie

Krok 1

Boczek pokroić w średniej wielkości kostkę i zrumienić na patelni.



Krok 2

Jajka wbić na miseczkę, roztrzepać lekko widelcem. Wlać do boczku i smażyć na małym ogniu, aż jajka się zetną.



Krok 3

Tuż przed końcem dodać posiekane listki mięty. Wymieszać, przyprawić do smaku pieprzem i solą.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.