Jajka faszerowane

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 4 jajka
  • 2 awokado
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, a następnie studzimy i obieramy. Jajka przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka i przekładamy je do blendera.



Krok 2

Dodajemy miąższ awokado, sok z cytryny i całość miksujemy na gładką masę. Cebulę drobno siekamy i dodajemy do masy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową masą napełniamy połówki białka. Dekorujemy posiekaną natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.