Jesienne owoce zapiekane pod kruszonką

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1/2 szklanki mąki z płaskurki
  • 1,5 łyżki ksylitolu
  • 50 gram masła Łaciate
  • 3 śliwki
  • 1 jabłko
  • 1 gruszka
  • cukier puder do posypania
  • listki mięty do dekoracji
  • masło do wysmarowania kokilek

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wsypujemy mąkę, ksylitol i dodajemy pokrojone zimne masło. Zagniatamy kruszonkę i wstawiamy miskę do lodówki. Owoce myjemy i wycieramy do sucha. Śliwki kroimy w kostkę, jabłko i gruszkę obieramy i usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Kokilki smarujemy masłem i wkładamy owoce oraz kruszonkę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 40 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy listkami mięty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.