Jogurtowe placuszki z bananem

Danie: Śniadanie, Deser, Kolacja

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie, Deser, Kolacja

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1 banan,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • 1 jajko,
  • 150 gram jogurtu naturalnego,
  • 8 - 10 łyżek mąki ,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • olej do smażenia,
  • cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wkładamy pokrojonego w drobną kosteczkę banana, jajko, miód, jogurt i mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponowne mieszamy. Na rozgrzany olej kładziemy porcje ciasta i smażymy placuszki. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.