Jeśli uwielbiasz sos pieczarkowy, a jednocześnie jesteś miłośnikiem mięciutkiego, kaczego mięsa - to danie idealne dla Ciebie. Robi się je bardzo szybko, a efekt jest niesamowity! Musisz wypróbować!
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Kapustę siekamy i wrzucamy do garnka. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy je do garnka z kapustą. Zalewamy całość zimną wodą, tak by woda przykryła całą kapustę. Dodajemy sól i pieprz. Gotujemy tak długo, aż kapista będzie miękka (około 30 minut). Dodajemy cukier na sam koniec.
Podudzia myjemy, doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy na złoty kolor.
Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę obieramy i drobno kroimy. Dodajemy do mięsa i razem dusimy przez 10 minut.
Po tym czasie dodajemy śmietankę Łaciatą, mieszamy, doprawiamy i nadal dusimy, aż mięso będzie miękkie. Podajemy z kapustą.
Surowege, przyprawione mięso najlepiej włożyć do lodówki na kilka godzin, aby przeszedł przyprawami.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Danuta Piecyk
Opublikowany: 2018-05-07 09:39:00
Miesko wygląda rewelacyjnie, muszę zrobić.
Odpowiedz