Kakao mocy z pestkami dyni, migdałami, komosą i czarną fasolą

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 2 łyżeczki kakao 100%
  • 1 szklanka mleka UHT Łaciatego 3,2%
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 1 łyżka migdałów
  • 2 łyżki ugotowanej komosy ryżowej
  • 1 łyżka ugotowanej czarnej fasoli
  • 1 łyżeczka miodu
  • szczypta cynamonu i szczypta kardamonu

Przygotowanie

Krok 1

Komosę ryżową i czarną fasolę ugotuj oddzielnie. Wlej mleko do rondelka i podgrzewaj na małym ogniu.



Krok 2

Wsyp kakao do rondelka i dokładnie wymieszaj z mlekiem. Dodaj do kakao pestki dyni, migdały, ugotowaną komosę ryżową i czarną fasolę. Wymieszaj.



Krok 3

Dodaj cynamon, kardamon i miód. Zmiksuj kakao blenderem na gładką masę.



Krok 4

Gorące kakao przelej do kubka i ciesz się jego smakiem!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.