Danie: Podwieczorek
Osób: 26
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Ze śmietanką
Masło, 30 dag cukru pudru i kakao utrzeć na gładką masę dodając po 1 żółtku. Ciągle ucierając dodawać na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ciepłe mleko. Na końcu dodać sztywno ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszki. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 20-30 minut w temperaturze 180°C. Po ostudzeniu pokroić na kwadraty.
Śmietankę z cukrem waniliowym i pozostałym cukrem pudrem ubić na sztywno. Przełożyć do rękawa cukierniczego i na każdy kwadrat ciasta wycisnąć stożek ze śmietany.
Ozdobić według własnego uznania.
Dodaj komentarz