Kasza jaglana z granatem

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Skadniki

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej (100 g)
  • 250 ml mleka (krowiego lub kokosowego lub innego roślinnego)
  • 250 ml mleka kokosowego
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • 1/2 owocu granatu
  • SOS TAHINI
  • 1 łyżka tahini
  • 2 łyżki syropu klonowego lub 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę jaglaną opłukać zmieniając kilkakrotnie wodę, aż do uzyskania klarownej kaszy. Wsypać do niedużego garnka, dodać mleko oraz połowę mleka kokosowego (125 ml), cukier i zagotować na średnim ogniu.
Zmniejszyć ogień do minimum, przykryć garnet i gotować do miękkości przez ok. 15 minut.



Krok 2

Zdjąć pokrywkę, dolać resztę mleka kokosowego, wymieszać i zestawić z ognia.
Wyłuskać nasiona z granatu i wymieszać składniki sosu tahini. Kasze podawać z tymi dodatkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.