Kasza manna z rabarbarem

Autor:

Ania321

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 szkl. mleka Łaciate
  • 2,5 łyżki kaszy manny
  • 2 łodygi rabarbaru
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego

Przygotowanie

Krok 1

Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Wrzucić rabarbar na rozgrzany olej kokosowy, dodać brązowy cukier i dusić przez około 7 minut, do momentu, aż rabarbar będzie miękki.



Krok 2

Do rondelka wlać mleko i doprowadzić je do wrzenia. Wsypać kaszę mannę, wymieszać i gotować, aż kasza zgęstnieje. Mieszać od czasu do czasu.



Krok 3

Do gotowej kaszy dodać rabarbar, wymieszać i od razu podawać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.