Muffinki z rabarbarem i borówkam

Danie: Podwieczorek

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1,5 szkl. maki pszennej
  • 0,5 szkl. mąki kokosowej
  • 4 jajka
  • 15 dag cukru
  • 200 ml mleka Łaciate
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 0,5 szkl. oleju
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szkl. borówki amerykańskiej
  • 2 laski rabarbaru

Przygotowanie

Krok 1

Do jednej miski przesiać obie mąki z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, wymieszać. W drugiej misce dokładnie wymieszać wszystkie składniki płynne ( jajka, olej, mleko i mleko kokosowe).





Krok 2

Rabarbar obrać, pokroić, wymieszać z cukrem waniliowym.





Krok 3

Suche składniki połączyć z mokrymi.





Krok 4

Wsypać borówki i rabarbar.





Krok 5

Wszystko razem delikatnie wymieszać.





Krok 6

Blaszkę muffinkową wyłożyć papilotkami, napełnić ciastem do ⅔ wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec do suchego patyczka ( około 25 minut.).





Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.