Kokosowe ciasteczka

Autor:

Śnieżynka

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 dag mąki pszennej
  • 15 dag mąki kokosowej
  • 6 jajek
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 20 dag masła Łaciate
  • ½ szkl. wiórek kokosowych
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie

Krok 1

5 jajek ugotować na twardo, po ostudzeniu obrać i wyjąć żółtka i zetrzeć na tarce lub przecisnąć przez praskę do czosnku.



Krok 2

Mąkę pszenną wymieszać z mąką kokosową, wiórkami, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dokładnie posiekać z masłem.



Krok 3

Następnie dodać całe jajko i starte na tarce żółtka, zagnieść ciasto. Na podsypanej mąką stolnicy ciasto rozwałkować wałkiem karbowanym na grubość 4-5 mm, pokroić w kwadraty i ułożyć na przygotowanej blaszce. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C, włożyć blaszkę z ciasteczkami i upiec na złoty kolor.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.