Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
5 jajek ugotować na twardo, po ostudzeniu obrać i wyjąć żółtka i zetrzeć na tarce lub przecisnąć przez praskę do czosnku.
Mąkę pszenną wymieszać z mąką kokosową, wiórkami, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dokładnie posiekać z masłem.
Następnie dodać całe jajko i starte na tarce żółtka, zagnieść ciasto. Na podsypanej mąką stolnicy ciasto rozwałkować wałkiem karbowanym na grubość 4-5 mm, pokroić w kwadraty i ułożyć na przygotowanej blaszce. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C, włożyć blaszkę z ciasteczkami i upiec na złoty kolor.
Dodaj komentarz