Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Orzechy
Wegetariańskie
Do miski wsypać mąkę pszenną, kokosową, płatki owsiane i proszek do pieczenia, wymieszać.
Do drugiej miski wbić całe jajka, dodać cukier i ziarenka wanilii, zmiksować jak na biszkopt.
Do masy jajecznej wsypać mąkę z płatkami i proszkiem do pieczenia, zamieszać.
Następnie wsypać marchewkę startą na tarce o dużych oczkach, wiórki kokosowe, skórkę pomarańczowa kandyzowaną i posiekane bakalie, wymieszać.
Łyżeczką nakładać porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Blaszkę z ciasteczkami włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec na złoty kolor, około 15 minut.
Dodaj komentarz