Ryba z warzywami to zawsze idealne połączenie. Pstrąg pieczony z warzywami smakuje wybornie i pięknie wygląda. Potrawa bogata w niezbędne składniki odżywcze.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Nastawiamy piekaenik na 180ºC. Ziemniaki, marchewkę, cebulę i brokuł mieszamy (kilka małych różyczek brokułu odkładamy). Dodajemy oliwę oraz słodką paprykę, zioła prowansalskie, 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę i sól.
Całość mieszamy i przekładamy do formy, pieczemy w temperaturze 180ºC przez 20 minut.
Rybę myjemy, nacieramy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z połówki cytryny. Do środka wkładamy masło, natkę pietruszki, pokrojony czosnek i odłożone wcześniej brokuły.
Pstrągi układamy na podpieczonych warzywach i pieczemy jeszcze przez 20 minut. Podajemy z kawałkami cytryny i pokrojonym koprem.
Dodaj komentarz