Koktajl jagodowy z jarmużem i bananem

Jarmuż jest idealnym dodatkiem do koktajli. To prosty przepis, który przygotujesz w dosłownie kilka minut. Jest bardzo zdrowy i smaczny.

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Ze śmietanką

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 3/4 szklanki jagód (mogą być mrożone)
  • - garść jarmużu
  • - 1 banan
  • - kilka sztuk truskawek (opcjonalnie)
  • - 1 łyżka chia
  • - 1 szklanka mleka
  • - 2 łyżki Śmietanki Łaciatej 18%

Przygotowanie

Krok 1

Banana obieramy i kroimy w plasterki. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na pół. Z jarmużu usuwamy twarde łodygi.



Krok 2

Do blendera wkładamy jarmuż, banana, jagody, truskawki, Śmietankę Łaciatą, mleko oraz nasiona chia. Wszystko miksujemy, następnie przelewamy do szklanek.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.