Składniki:

  • 250 ml kefiru naturalnego Rolmlecz
  • 200 ml mleka UHT Łaciate 2%
  • ½ szklanki malin
  • 3 łyżki nasion szałwii hiszpańskiej (chia)
  • 1 łyżka miodu

Przygotowanie

Krok 1

Nasiona chia dokładnie wymieszaj w szklance z mlekiem.



Krok 2

Szklankę przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na około 1 godzinę, aż do napęcznienia. Co jakiś czas dobrze przemieszaj nasiona, aby nie pozbijały się w grudki.



Krok 3

Po upływie wyznaczonego czasu, zblenduj maliny z kefirem i płynnym miodem.



Krok 4

Przy pomocy łyżki wmieszaj nasiona chia w koktajl. Rozlej do szklanek i serwuj od razu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.