Kolorowe leczo z selerem i fasolką

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 małe cukinie żółta
  • 2 małe cukinie zielona
  • 1 papryka czerwona
  • 1 marchewka
  • 1 średni seler
  • 1 por
  • 30-40 dag pomidorów
  • ½ kg kiełbasy śląskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 dag fasolki szparagowej
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 3-4 łyżki ketchupu
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier
  • Kostka bulionowa

Przygotowanie

Krok 1

Fasolkę szparagową umyć, pokroić i blanszować w osolonej wodzie, osączyć.



Krok 2

Seler i marchewkę obrać, pokroić w kostkę, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać kostkę bulionową i gotować.



Krok 3

Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, usunąć nasiona, miąższ pokroić.



Krok 4

Na patelni zrumienić pokrojoną kiełbasę bez osłonki.



Krok 5

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną paprykę, por i czosnek.



Krok 6

Do pół miękkiej marchewki z selerem dodać por z papryką, cukinię i kiełbasę, gotować.



Krok 7

Pod koniec dodać pomidory, fasolkę i ketchup, gotować do miękkości.



Krok 8

Mąkę wymieszać z odrobiną wody, połączyć z warzywami, zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.



Wskazówki

Leczo podawać z dodatkiem pieczywa.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.