Kolorowe szaszłyki

Zawsze chętnie zjadane i mile widziane podczas spotkań na świeżym powietrzu. Kolorowe szaszłyki z papryką i kurczakiem uwielbiane są zwłaszcza przez dzieci.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 czerwona papryka
  • - 1 żółta papryka
  • - 1 filet z kurczaka
  • - 1/2 ogórka
  • - 1 cebula
  • - po 1 łyżeczce przypraw: do grilla, granulowanego czosnku, soli, pieprzu, słodkiej papryki, 3 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Filet z kurczaka kroimy w kawałki. Posypujemy przyprawą do grilla, słodką, papryką i pieprzem. Zalewamy niewielką ilością oleju i odstawiamy na 1 godzinę.



Krok 2

Papryki kroimy w kawałki, cebulę i ogórka w plastry. Oprószamy solą, pieprzem, czosnkiem i przyprawą do grilla. Odstawiamy na 1 godzinę.



Krok 3

Na patyki do szaszłyków nakładamy na przemian: paprykę, mięso, cebulę i ogórka, a następnie smażymy na patelni grillowej odwracając, aż się zrumienią.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.