Kotlet mielony wieprzowy z rabarbarem to inny niż zwykle pomysł na wykorzystanie mięsa mielonego i rabarbaru. Zdrowe, smaczne, pożywne danie, które można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Rabarbar dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze fragmenty.
Mięso mielone przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, a następnie dodajemy jajko.
Przygotowujemy masę na kotlety. Każdy z fragmentów rabarbaru obtaczamy dokładnie przygotowaną masą mięsną i formujemy kotlety.
Kotlety panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym na patelni oleju po 5 minut z każdej strony. Podajemy np. z koperkiem i bazylią.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Niezapominajka
Opublikowany: 2018-01-21 12:48:00
Ciekawy pomysł, na pewno wypróbuje :)
Odpowiedz