Kotlety rybne są potrawą smaczną, zdrową i chrupiącą. Danie najlepiej smakuje podawane z różnego rodzaju surówkami. Podajemy je na ciepło.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i szklimy na nim cebulę i czosnek. Odstawiamy do przestygnięcia. W misce mieszamy zmielonego dorsza, bułkę tartą, mąkę, koperek, pietruszkę, jajko, skórkę z cytryny oraz podsmażoną cebulę z czosnkiem.
Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie formujemy kotlety. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety po 4 minuty z każdej strony do uzyskania ciemnozłotego koloru.
Przyozadabiamy liściem sałaty. Podajemy z surówką.
Dodaj komentarz