Krem z białych szparagów z chipsami z boczku

Autor:

Ania321

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg szparagów białych
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 3 szkl. wody
  • 3 łyżki śmietany Łaciata 18%
  • 1-2 łyżki mąki
  • Pieprz
  • Gałka muszkatołowa mielona
  • Sól
  • Cukier
  • 20 dag boczku wędzonego

Przygotowanie

Krok 1

Odłamać zdrewniałe końce od szparagów i obrać je ze skórki, a następnie wypłukać.



Krok 2

Wrzucić szparagi na roztopione w rondelku masło i podsmażyć je przez chwilę. Zalać wodą i doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować około 15 minut.



Krok 3

Za pomocą blendera zmiksować zupę na gładki krem.



Krok 4

Mąkę dokładnie wymieszać ze śmietaną i ciągle mieszając dodać do zupy. Dodać również przyprawy.



Wskazówki

Podawać zupę z chipsami z boczku.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.