Krem z dyni z imbirem

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g dyni hokkaido
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 200 ml mleka UHT Łaciate 2%
  • 2 cm kawałek świeżego imbiru
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Dodatkowo:

  • grzanki

Przygotowanie

Krok 1

Dynię obierz i pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj, a imbir zetrzyj na tarce.



Krok 2

Na oliwie podsmaż cebulę i imbir. Dodaj dynię i smaż przez 5 minut.



Krok 3

Zalej całość bulionem i gotuj do miękkości.



Krok 4

Dodaj mleko i dopraw solą oraz pieprzem. Zblenduj na gładki krem. Podawaj z grzankami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.