Domowe pasty, to sposób na urozmaicenie codziennego menu. W ich skład wchodzą produkty, których na co dzień nie brak w domowej spiżarni. Co ciekawe, można je modyfikować na wiele sposobów, smaków i kolorów zmieniając zaledwie jeden składnik. Mają jeszcze i tę zaletę, że wykonanie ich zajmuje dosłownie w 15 minut.
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Cebulę ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki (jak ziemniaki na placki).
Do miski przekładamy tuńczyka wraz z zalewą, dodajemy startą cebulę i serek. Ucieramy składniki ze sobą, aż utworzą gładką masę.
Pastę doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie solą, przekładamy do salaterki lub bezpośrednio nakładamy na kanapki i dla dekoracji posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Dodaj komentarz