Kremowa pasta serowo - tuńczykowa

Domowe pasty, to sposób na urozmaicenie codziennego menu. W ich skład wchodzą produkty, których na co dzień nie brak w domowej spiżarni. Co ciekawe, można je modyfikować na wiele sposobów, smaków i kolorów zmieniając zaledwie jeden składnik. Mają jeszcze i tę zaletę, że wykonanie ich zajmuje dosłownie w 15 minut.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym
  • 100 g naturalnego twarożku śmietankowego lub serka mascarpone
  • duża łyżka startej cebuli
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki (jak ziemniaki na placki).



Krok 2

Do miski przekładamy tuńczyka wraz z zalewą, dodajemy startą cebulę i serek. Ucieramy składniki ze sobą, aż utworzą gładką masę.



Krok 3

Pastę doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie solą, przekładamy do salaterki lub bezpośrednio nakładamy na kanapki i dla dekoracji posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.