Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym
  • 100 g naturalnego twarożku śmietankowego lub serka mascarpone
  • duża łyżka startej cebuli
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki (jak ziemniaki na placki).



Krok 2

Do miski przekładamy tuńczyka wraz z zalewą, dodajemy startą cebulę i serek. Ucieramy składniki ze sobą, aż utworzą gładką masę.



Krok 3

Pastę doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie solą, przekładamy do salaterki lub bezpośrednio nakładamy na kanapki i dla dekoracji posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.