składniki

  • tusza królika
  • 2 duże cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • przyprawa uniwersalna
  • majeranek
  • sól i pieprz
  • maggi zioła bazylii
  • świeży szczypiorek
  • SOS:
  • 2 łyżki Śmietany Łaciata 18%
  • 1 łyżka mąka
  • kasza jęczmienna

Przygotowanie

Krok 1

Kasze ugotować w osolonej wodzie. Królika obrobić, pokroić na kawałki, ułożyć mięso w brytfannie. Podlać olejem dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek przecisnąć przez praskę, posypać przyprawy i zioła do smaku, przykryć brytfannę i dusić ponad godzinę tak, aby było miękkie. Cały czas podlewać wodą, by się nie przypaliło. 10 minut przed zakończeniem duszenia dodać pokrojony szczypiorek. W kubku rozprowadzić śmietanę z mąką i dodać do sosu z mięsem. Zamieszać ,całość przykryć i dusić jeszcze 15 minut. Podawać z kasza jęczmienną.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.