Składniki:

  • ½ kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki oleju
  • Papryka mielona ostra

Przygotowanie

Krok 1

Umyte mięso pokroić na porcje, naciąć, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Przykryć i odłożyć w chłodne miejsce na 1-2 godziny.



Krok 2

Majonez wymieszać z ketchupem i musztardą. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub foremce, posmarować sosem majonezowym, oprószyć papryką i bułką tartą. Podlać olejem i odrobiną wody, przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 190°C około 50 minut.



Krok 3

Kilka minut przed końcem pieczenia odkryć, aby mięso ładnie się zrumieniło.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.