Kurczak w płatkach migdałowych

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 600 g filetów z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szklanki mleka Łaciate
  • 1 jajko
  • 100 g płatków migdałowych
  • 50 g bułki tartej
  • masło łaciate

Przygotowanie

Przygotowanie:

Przekroić filety wzdłuż krótszego boku na 3 paski. Posypać solą i pieprzem. Przygotować 3 naczynia, do jednego wlać mleko, do drugiego roztrzepane jajko, do trzeciego naczynia wsypać i zmieszać płatki migdałów i bułkę tartą. Kawałki mięsa kolejno obtoczyć w każdym z naczyń i smażyć na maśle przez 3-4 minuty z każdej strony aż do złotego koloru. Podawać z ryżem i ulubionym sosem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.