Biszkopt: całe jajka ubić z cukrem na puch, dodać szpinak następnie mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. Wlać ciasto do formy 23cm i piec do suchego patyczka w temperaturze 180 stopni. Przekroić na 2 blaty.
Połowę truskawek pokroić w kostkę, 2 galaretki rozpuścić i jak ostygnie wrzucić truskawki. Tężejącą galaretkę wlać na blat szpinakowy.
500 ml śmietanki UHT 30% Łaciatej wlać do wysokiego naczynia, wrzucić serek śmietankowy Mascarpone Łaciaty, cukier puder i ubić na sztywno. Do ubitej masy serowej wlać rozpuszczoną białą czekoladę. Wlać na 2 blat szpinakowy.
Truskawki podgotować, zblendować i wsypać galaretkę, wymieszać. Tężejący mus wlać na warstwę serową. Gotowe.
Biszkopt szpinakowy -galaretka z truskawkami -biszkopt szpinakowy -masa serowa-mus truskawkowy
Dodaj komentarz