Lody truskawkowo rabarbarowe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 200g rabarbaru,
  • 250 g truskawek,
  • 1 szklanka śmietanki Łaciata 30 %,
  • 1 szklanka jogurtu greckiego,
  • 2 łyżki cukru

Przygotowanie

1.

Rabarbar obieram kroję na małe kawałki przekładam do rondelka dodaję łyżkę cukru, dodaję dwie łyżki wody i gotuję aż rabarbar zrobi się miękki .



2 .

Truskawki obieram kroję na kawałki, przekładam do rondelka posypuję łyżką cukru i przesmażam aż truskawki puszczą sok. Rabarbar dodaję do truskawek i miksuję blenderem.



3.

Śmietanę ubijam na sztywno dodaję jogurt, masę owocową zimną i mieszam. Przelewam do pojemnika i wstawiam do zamrażarki. Po dwóch godzinach miksuję mikserem i potem robię tak co godzinę aż będą gęste. Lody można przechowywać tydzień w zamrażarce.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.