Lody z orzechami i polewą

Lody z dodatkiem orzechów i polewy czekoladowej to pomysł na szybki i pyszny podwieczorek. Dzieci na pewno pokochają ten prosty deser.

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 700 ml lodów waniliowych lub śmietankowych
  • - 300 ml lodów czekoladowych
  • - 4 łyżki syropu czekoladowego
  • - 1/2 szklanki orzechów np. włoskie

Przygotowanie

Krok 1

Orzechy obieramy i dzielimy na mniejsze kawalki.



Krok 2

Lody układamy w pucharkach.



Krok 3

Następnie do pucharków wkładaj orzechy. Polej gotowe porcje syropem czekoladowym.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.