Składniki:

  • 200 g makaronu tagliatelle
  • 150 g boczku wędzonego
  • 1 cebula czerwona
  • 100-150 g śmietany Łaciata 18%
  • 2 żółtka
  • Parmezan
  • Natka pietruszki
  • Pieprz czarny
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.



Krok 2

Boczek pokroić w paski i podsmażyć go na patelni, aż wytopi się trochę tłuszczu.



Krok 3

Dodać pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę i smażyć na małym ogniu kilka minut.



Krok 4

Do śmietany wbić żółtka. Wymieszać.



Krok 5

Dodać dużą ilość świeżo zmielonego pieprzu oraz starty parmezan. Wymieszać.



Krok 6

Wrzucić ugotowany makaron na patelnię, przesmażyć wszystko przez chwilę.



Krok 7

Następnie zalać śmietaną, wymieszać i zdjąć z ognia, aby jajka się nie ścięły.



Krok 8

Podawać posypane świeżą natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.