Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Czosnek pokrój w plasterki. Krewetki umyj i oczyść. Na rozgrzanej patelni rozpuść masło z odrobiną oliwy.
Na patelnie dodaj chorizo pokrojone w cienkie plastry. Smaż przez ok. 10 min, aż puści sok i odparuje. Dodaj czosnek z cebulą i smaż jeszcze przez ok. 5 min.
Dodaj krewetki, mrożony groszek i pomidorki przekrojone na pół.
Wszystko polej winem i poczekaj, aż odparuje. Dopraw solą i pieprzem. Całość wymieszaj dokładnie. Dodaj serek mascarpone i wymieszaj. Pietruszkę posiekaj i dodaj pod koniec gotowania sosu.
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Na głęboki talerz wyłóż makaron i porcję sosu. Wierzch dania posyp obranymi pistacjami. Smacznego!
Dodaj komentarz