Makaron z krewetkami i białym winem

Autor:

rosik93

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 150 g makaronu tagliatelle lub spaghetti,
  • 5 ząbków czosnku,
  • 8 pomidorków suszonych,
  • 20 krewetek mrożonych,
  • 150 ml wina białego wytrawnego,
  • garść rukoli,
  • 2 łyżki masła Łaciate,
  • oliwa,
  • sól, pieprz do smaku,

Przygotowanie

Krok 1

Makaron gotujemy al dente. Krewetki rozmrażamy, oczyszczamy i osączamy w papier ręcznikowy.



Krok 2

Oliwę rozgrzewamy i podsmażamy pokrojony w plasterki czosnek i pomidory suszone. Następnie na mocno rozgrzaną już patelnię wrzucamy krewetki, doprawiamy.



Krok 3

Po trzech minutach zalewamy całość na patelni winem, odparowujemy. Dodajemy masło oraz ugotowany makaron, całość dobrze mieszamy i doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Przed podaniem dorzucamy świeżą rukolę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.