Marmolada rabarbarowa

Pyszna marmolada z rabarbaru, która sprawdzi się jako dodatek do ciasta lub kanapek. Jeśli lubisz rabarbar, koniecznie wypróbuj ten przepis.

Osób: 2-4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2-4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 kg rabarbaru
  • - 1 kg cukru

Przygotowanie

Krok 1

Rabarbar umyć, usunąć resztki liści oraz nasadę łodygi i bez obierania pokroić na małe kawałki.



Krok 2

Rabarbar wrzucić do rondla, podlać ¼ szklanki wody i rozgotować pod przykryciem. Następnie zmiksować. Gotować najlepiej przez kilka dni (2-3 dni) po kilka minut.



Krok 3

Marmolada jest gotowa, gdy bruzda po mieszaniu łyżką nie zlewa się.



Krok 4 

Gorącą marmoladę nałożyć do słoików, zakręcić i zawinąć w ręcznik. Zostawić do wystygnięcia.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.