Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Do przesianej mąki dodać jajko, szczyptę soli, masło rozpuszczone w ciepłej wodzie i śmietanę. Wymieszać łyżką lub nożem, podzielić na 2 części.
Jedną część ciasta zagnieść jasną, a drugą połączyć z kakao i cynamonem. Oba kolory ciasta posiekać i razem połączyć, przykryć i odłożyć na 20-25 minut.
Następnie rozwałkować, pokroić w prostokąty, ułożyć po kilka borówek i dokładnie zlepić. Partami wkładać do wrzącej, osolonej wody i gotować 3-4 minuty od chwili zagotowania. Podawać ze śmietaną wymieszaną z cukrem i cukrem waniliowym.
Dodaj komentarz