Marynowane jajka z burakami

Jajka marynowane z burakami są łatwe i proste w przygotowaniu. W przypadku większych spotkań możesz wykonać ich podwójną porcję.

Danie: Kolacja

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 450 g fasoli pinto
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka chili w proszku
  • sól
  • sok z ½ limonki

Przygotowanie

Krok 1

Umieść jajka w rondlu, zalej zimną wodą i zagotuj. Następnie zdejmij z ognia. Pozostaw jajka w gorącej wodzie na 10-12 minut. Ostudź i obierz.



Krok 2

W rondlu połącz buraki, ocet, cukier, wodę i cynamon. Zagotuj, ciągle mieszając. Cukier ma się rozpuścić.



Krok 3

Zalej jajka miksturą, przykryj i schłodź przez co najmniej 4 godziny w lodówce. Smacznego!



Wskazówki

Jajka możesz przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 tygodni.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.