Ryż na mleku z dynią

Autor:

Dorota

Danie: Śniadanie, Deser, Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Śniadanie, Deser, Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ryż na mleku z dynią

  • Dynia 0,5 kilograma
  • Ryż 200 gram
  • Mleko ŁACIATE 1 szklanka
  • Woda 1 szklanka
  • Cukier 1 łyżka
  • Sól 1 szczypta
  • Cynamon do makU

Przygotowanie

Krok 1

Oczyszczoną dynię kroimy w drobną kostkę, zalewamy szklanką wody i gotujemy do miękkości. Do ugotowanej dyni dodajemy wypłukany ryż, dolewamy szklankę mleka i dodajemy sól. Całość gotujemy na wolnym ogniu do momentu, aż ryż będzie miękki.





Krok 2

Pod koniec gotowania dodajemy cukier, możecie dodać jeszcze łyżkę masła. Jeżeli lubicie cynamon to przed podaniem posypujemy lekko ryż po wierzchu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.