Maślany makaron

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 450 g makaronu jajecznego
  • 1/2 szklanki masła Łaciate
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

W dużym garnku zagotuj osoloną wodę. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż będzie al dente. Odcedź.



Krok 2

W dużej patelni lub garnku rozpuść masło na małym ogniu. Dodaj bułkę tartą i mieszaj, aż pokryje się masłem. Dodaj makaron i dobrze wymieszaj, aby składniki się połączyły.



Krok 3

Kontynuuj smażenie na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż na dnie powstanie lekka skórka (ok. 30 minut). Dopraw solą do smaku. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.