Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę oraz drobniutko posiekany czosnek. Smażyć, aż cebula stanie się lekko szklista.
Dodać paprykę ostrą, kmin rzymski i oregano, wymieszać i smażyć jeszcze przez minutę.
Dodać zmieloną wołowinę i smażyć, aż mięso zbrązowieje.
Dodać pomidory z puszki, sól, pieprz i cukier. Wymieszać i dusić przez 20 minut na małym ogniu. Podlać bulionem.
Dodać paprykę pokrojoną w kostkę. Dusić jeszcze przez 10 minut.
Na koniec dodać czerwoną fasolę odsączoną z zalewy i dusić jeszcze przez 2-3 minuty.
Nakładać farsz na placki do tortilli. Posypać startym żółtym serem, zawinąć i piec przez kilka minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.
Dodaj komentarz