Mięso z kurczaka w przyprawie do pizzy

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 0,5 kurczaka
  • 2 łyżki ketchupu
  • 2 łyżeczki włoskiej przyprawy do pizzy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka masła Łaciate
  • Pieprz kolorowy
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Do miseczki włożyć przeciśnięty przez praskę czosnek, ketchup, musztardę, oliwę, miód, paprykę i przyprawę do pizzy, wymieszać.





Krok 2

Mięso umyć, osuszyć podzielić na porcje, natrzeć solą i kolorowym pieprzem. Dokładnie obtoczyć w przygotowanej marynacie i odłożyć w chłodne miejsce przynajmniej na 2 godziny.





Krok 3

Następnie mięso wraz z marynatą umieścić w rękawie do pieczenia. Na wierzchu położyć po odrobinie masła. Włożyć do nagrzanego do 200°C piekarnika i piec około 1 godziny. 15 minut przed końcem pieczenia rozciąć folię, żeby mięso nabrało rumianego koloru.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.