W misce mieszamy jajka, Śmietankę Łaciatą UHT 12%, mąkę, kurkumę mieloną i cienko posiekany szczypiorek. Awokado i wydrążonego ogórka kroimy w cienką kostkę, przekładamy do innej miski, solimy oraz dodajemy pieprz i sok z limonki.
Na patelni z odrobiną oleju smażymy cienkie naleśniki. Gotowe smarujemy Serkiem śmietankowym Łaciatym naturalnym, wykładamy na to nadzienie z awokado i ogórka i ciasno zawijamy.
Łososia kroimy w cienką kostkę, przekładamy do miski, dodajemy mielony imbir, sos sojowy, sok z limonki i olej.
Mango kroimy w drobną kostkę.
Do pustego garnka wsypujemy komosę ryżową, zalewamy zimnym bulionem i gotujemy przez około 15 minut na małej mocy palnika, aż komosa wchłonie cały płyn.
W dużym głębokim talerzu układamy przygotowane składniki: naleśniki, komosę, rybę i posypujemy posiekanym szczypiorkiem i nasionami czarnuszki. Smacznego!
Dodaj komentarz