Misa różnorodności z łososiem

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ opakowania komosy ryżowej
  • 1 szklanka bulionu
  • ½ mango
  • 1 łyżka nasion czarnuszki

Maki:

  • 2 jajka
  • 25 g mąki pszennej
  • 3 łyżki śmietanki UHT Łaciata 12%
  • 2 łyżki szczypiorku
  • 2 szczypty soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 szczypta mielonej kurkumy
  • 1 serek śmietankowy Łaciaty naturalny
  • ½ awokado
  • ½ zielonego ogórka
  • sok z ½ limonki

Łosoś:

  • 250 g filetu łososia bez skórki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru

Przygotowanie

Krok 1

W misce mieszamy jajka, Śmietankę Łaciatą UHT 12%, mąkę, kurkumę mieloną i cienko posiekany szczypiorek. Awokado i wydrążonego ogórka kroimy w cienką kostkę, przekładamy do innej miski, solimy oraz dodajemy pieprz i sok z limonki.



Krok 2

Na patelni z odrobiną oleju smażymy cienkie naleśniki. Gotowe smarujemy Serkiem śmietankowym Łaciatym naturalnym, wykładamy na to nadzienie z awokado i ogórka i ciasno zawijamy.



Krok 3

Łososia kroimy w cienką kostkę, przekładamy do miski, dodajemy mielony imbir, sos sojowy, sok z limonki i olej.



Krok 4

Mango kroimy w drobną kostkę.



Krok 5

Do pustego garnka wsypujemy komosę ryżową, zalewamy zimnym bulionem i gotujemy przez około 15 minut na małej mocy palnika, aż komosa wchłonie cały płyn.



Krok 6

W dużym głębokim talerzu układamy przygotowane składniki: naleśniki, komosę, rybę i posypujemy posiekanym szczypiorkiem i nasionami czarnuszki. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.