Oddzielić białka od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i ciągle ubijać, na końcu dodawać po żółtku i ubijać. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao i zamieszać. Ciasto podziecić na 2 części. Piec w szerokiej blaszce od piekarnika wyłożonej papierem przez ok 12 min w temp 180st C.
Do garnka dodaj mąkę, cukier, mleko i aromat waniliowy. Ugotuj budyń i zostaw do ostygnięcia. Żelatynę wsyp do szklanki, dodaj ok 100 ml śmietanki i zostaw na kilka minut. Następnie podgrzej kilka sekund w mikrofalówce tak by żelatyna się rozpuściła, ale nie zagotowała. Pozostałą śmietankę ubić ze stabilizatorem na sztywno. Do ubitej śmietany dodać budyń, chłodną żelatynę i sok z cytryny. Wymieszać mikserem
Na biszkopt wyłóż krem i przełóż drugim biszkoptem. Wstaw do lodówki by masa dobrze stężała. Posyp cukrem pudrem.
Dodaj komentarz