Mleko kokosowe

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 100 g wiórków kokosowych
  • 500 ml wody

Przygotowanie

Krok 1

Wiórki wsypać do wysokiego pojemnika i zbendować. Dodawać wodę (w 3 partiach) i miksować w sumie przez kolejne 3 minuty.



Krok 2

Otrzymaną masę przelać do czystej miski bezpośrednio przez sitko wyłożone gazą. Dokładnie odcisnąć wiórki, mleko przelać do butelki i schować do lodówki. Przed użyciem wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.