Muffinki z szynką i serem

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • szynka wędzona 200 gram,
  • ser żółty 100 gram ,
  • mąka pszenna 300 gram ,
  • proszek do pieczenia 4 łyżeczki ,
  • mleko 1 szklanka,
  • sól ,
  • pieprz ,
  • olej rzepakowy 100 ml

Przygotowanie

Krok 1

Szynkę wędzoną oraz ser żółty pokroić w dość drobną kostkę. Do dużej miski wsypać mąkę, dodać proszek do pieczenia i wymieszać. Do drugiej miski wlać mleko, olej oraz dodać jajka. Wymieszać trzepaczką. Wlać składniki mokre do suchych i wymieszać do momentu połączenia się składników. Dodać sól i pieprz. Do ciasta dodać ser i szynkę, wymieszać, a następnie nałożyć ciasto do formy wyłożonej papilotkami. Wstawić muffinki do nagrzanego piekarnika i piec je przez 20 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem. Podawać na ciepło lub zimno.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.