Muffiny bananowe z orzechami

Muffiny bananowe z orzechami to przepis na babeczki, którym ciężko będzie odmówić. Szybkie i łatwe w wykonaniu. Koniecznie wypróbuj.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 150 g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jaja
  • 2 banany
  • 1/2 cytryny
  • 300 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Garść orzechów włoskich

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C.



Krok 2

Masło ucieramy z cukrem, stopniowo dodajemy jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Banany obieramy i kroimy w plastry. Dodajemy do masy razem z orzechami. Wyciskamy sok z połowy cytryny i wlewamy do ciasta. Całość delikatnie mieszamy.



Krok 3

Nakładamy łyżką do foremek.



Krok 4

Pieczemy 20 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.