Muffiny z cynamonem i orzechami włoskimi

Pyszne i aromatyczne muffinki z cynamonem to pomysł na jesienno-zimowy deser. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • 80 g jasnego brązowego cukru
  • 100 g orzechów włoskich
  • 3 jajka
  • 250 ml mleka
  • 6 łyżek oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Przygotowanie

Krok 1

Nastaw piekarnik na 180 stopni C.



Krok 2

Przygotowujemy dwie miski. Do jednej przesiewamy suche składniki, w drugiej umieszczamy mokre. Zawartości obu misek łączymy. Nie mieszamy dokładnie. Dodajemy posiekane orzechy.



Krok 3

Ciasto umieszczamy w kolorowych papilotkach. Na wierzchu układamy po sporym kawałku orzecha.



Krok 4

Pieczemy 20 minut.



Dodaj komentarz

2 opublikowane komentarze

KUCHARECZKA

Opublikowany: 2018-03-19 09:58:00

Są bardzo smaczne.

Załącznik 0

Odpowiedz

Magdalena Kaczmarek

Opublikowany: 2018-05-31 17:31:00

jakie dobre babeczki :-)

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.