Nachos z mieloną wołowiną i serem

Niewielkie kawałki nachos, czyli pyszne „chipsy”, które idealnie współgrają z mięsem wołowym i serem. Przepyszne na ciepło, kiedy ser się rozpuści.

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g wołowego mięsa mielonego
  • 4 obrane ząbki czosnku
  • 1 obrana cebula
  • ½ zielonej papryki
  • ½ łyżeczki chilli
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 paczka nachos
  • ½ papryczki jalapeno
  • 150 g mieszanki serów
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Wołowinę doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i chilli. Podsmażamy na patelni.



Krok 2

Papryki, cebulę i czosnek kroimy w cienkie plasterki.



Krok 3

Nagrzewamy piekarnik do 260°C. W formie do pizzy układamy nachosy, na które nakładamy ½ porcji wołowiny, ½ porcji papryki z cebulą i czosnkiem oraz ½ porcji mieszanki serowej. Następnie układamy drugą, podobną warstwę i pieczemy do roztopienia sera (ok. 5-7 minut). Podajemy na ciepło.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.