Składniki:

  • - 300 g jarmużu
  • - 300 g szpinaku
  • - garść mięty
  • - 1 natka pietruszki
  • - 3 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 1 szklanka Śmietanki Łaciata 18%
  • - 1 łyżeczka kolorowego pieprzu
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżka ziół prowansalskich

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Jarmuż i szpinak dokładnie myjemy. W garnku podgrzewamy bulion.



Krok 2

Do gotującego się bulionu dodajemy jarmuż, szpinak i natkę pietruszki, dusimy ok. 5-10 minut. Przyprawiamy, dodajemy miętę, czosnek i śmietankę Łaciatą. Dusimy jeszcze 5 minut.



Krok 3

Wszystko dokładnie blendujemy.



Krok 4 

Możemy podać z dodatkowym kleksem śmietanki Łaciatej i udekorować świeżymi ziołami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.